Herba Penawar Al-Wahida

MELAKA HALAL HUB HPA

Alhamdulillah...
HPA di Negeri Melaka Bersejarah kini semakin maju dengan kelahiran ramai usahawan - usahawan yang sangat setia. Bukan itu sahaja...HPA juga melangkah setapak lagi untuk berdaya saing demi memperjuangkan produk halal tanggungjawab bersama. Ekonomi Islam...Inilah yang harus kita perjuangkan agar ekonomi islam tidak tercicir.
Nampaknya, HPA telah meluaskan empayarnya di Negeri B er sejarah ini. Wilayah Parameswara yang mahsyur dengan barang daganga nnya. Di harap, sejarah berulang kembali dengan kehadiran HPA di bum i Hang Tuah ini.
Perbadanan Kemajuan Negeri Melaka (PKNM) telah memberi mandat kepada HPA untuk mengendalikan Melaka Halal Hub (MHH) di Serkam. MHH merupakan pusat industri halal pertama di Malaysia. Usahawan-usahawan yang beroperasi di MHH akan beroperasi mengeluarkan produk halal. Jadi, HPA berperanan sebagai 'anchor' baru akan memberi tunjuk ajar, latihan dan bimbingan secara Islamic Manufacturing Practise (IMP) serta peluang pemasaran dan pekerjaan kepada 20 usahawan yang akan bertanggungjawab dari aspek pengeluaran produk halal kepada HPA.

Kepercayaan PKNM ke atas pengendalian HPA di MHH ini dinilai dari beberapa aspek kecekapan pengurusan, pengukuhan ekonomi syarikat dan peluang atau potensi perkembangan syarikat pada masa akan datang.

Diharap, MHH akan terus maju bersama-sama usahawan-usahawan lain di dalamnya demi kepentingan dan pembangunan insaniah ummah dan keberkatan dalam perniagaan.

SUMBER : http://komuniti-kpsp.blogspot.comCategory: , , ,  
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response.
0 Responses
Leave a Reply

Related Posts with Thumbnails